Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

Undgå ondt i knæet og hovedet, når du løber

Mange løbere oplever problemer med smerte i knæ, kæbe og hoved, når de løber. Det er ikke fordi, de slår sig – men fordi almindelige løbesko absorberer stød, man får ind i hælen, og fører disse op i kroppen.

Det kan på sigt give ondt i knæ, kæbe og hoved, når tilpas mange stød absorberes. Men problemet kan heldigvis nemt ledes tilbage til ens løbesko.

Her har man et par muligheder – man kan købe et par nye almindelige løbesko og satse på, problemet ophører (det gør det ikke, hvis det er sko med stødabsorbering i hælen), man kan holde op med at løbe, eller man kan købe et par forfodsløbesko.
Et par forfodsløbesko er uden stødabsorbering. Derfor løber man hele tiden på tæerne. Ligesom hvis man spurtede i et par fodboldstøvler. Det er hårdt, men det virker – man undgår stød og får altså ikke ondt i knæene.

 

Et par forfodsløbesko er også billigere end almindelige løbesko – et par gode sko fra Asics koster hurtigt 900 kroner, mens du med forfodsløbesko nemt ryger ned på omkring 5-600 kroner. Det er simple sko, der blot skal beskytte med rødder, glasskår og storbyens underlag i modsætning til de højteknologiske løbesko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *