Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

Sådan kan du bruge håndvægte som fullbody værktøj

Det behøver ikke være kompliceret at leve en aktiv livsstil. Man kan nå langt med relativ simpel træning og endda med meget få redskaber. Det betyder også, at du nemt kan holde dig i god form ved at træne derhjemme, hvis bare du ved, hvilke øvelser du skal lave. I virkeligheden er alt, du behøver, for at kunne lave en effektiv fullbody træning et par håndvægte. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan lave full body træning med håndvægte, og hvilke håndvægte, du skal vælge.

Håndvægte kan bruges til andet og mere end træning af arme

Håndvægte forbinder de fleste måske nok med træning af arme og skuldre. Biceps, triceps, skuldre og engang imellem også bryst. Men håndvægte kan meget mere end det. Vælger du de rigtige øvelser kan du faktisk træne hele kroppen ved hjælp af håndvægte – også mave, ryg, ben og balder. Her er en række øvelser, du kan lave med håndvægte, som træner hele kroppen:

  • Goblet squat 
  • Floor presses eller pushups med vægt
  • Skulderpres
  • Rows
  • Curls
  • Stiff-legged dødløft
  • Tricep extensions

Måske kender du allerede nogle af øvelserne i forvejen. Her handler det bare om at omdanne øvelserne, så du kan udføre dem med håndvægte. Alt afhængig af, hvor vant du er til at træne, og hvor mege vægt du er vant til at træne med, kan du selv justere vægten for de enkelte øvelser. En god idé til hjemmetræningen kan være at vælge et sæt af vægte i flere vægtklasser eller håndvægte med flere skiver, hvor du selv kan tilpasse vægten. Læs mere om håndvægte på Håndvægten.dk. Du kan også selv tilpasse antallet af sæt og gentagelser, så de passer til dit niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *