Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

Naturlægemidler underlagt love i Danmark

Mange danskere tror, at naturlægemidler er noget, alle kan lave at sælge. At det blot er et spørgsmål om at trække lidt rødder op af jorden ude i skoven, kværne det og sælge det dyrt på dåse bagefter.

Det er dog ikke tilfældet.

NaturlægemidlerNaturlægemidler er reguleret ganske væsentligt efter dansk lov. Man skal have tilladelse til at sælge produkter efter de enkeltvis er blevet godkendt. Uden godkendelse kan de ikke sælges. Og det offentlige har altid mulighed for at lave stikprøver for at holde øje med, om man også overholder reglerne løbende.

Ikke et alternativ til medicin

Naturlægemidler er ikke et alternativ til almindelig medicin. Det er et supplement til en sund og varieret kost, et alternativ til visse kosttilskud og en måde at blive dagligdagskvaler som influenza og hovedpine kvit uden at begive sig til brugen af traditionel medicin.

Og det er danskerne glade for.

Karsten Birkelund for Helsebixen.dk, der bl.a. sælger netop naturlægemidler, fortæller:

“Naturlægemidler er blandt vores mest populære kategorier, og det er ikke noget, vi ser aftage lige foreløbigt. Det har et stærkt og tilbagevendende publikum hver gang, de almindelige sygdomme kommer igen og plager”.

Du har mulighed for både at købe naturlægemidler online og offline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *