Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

Lystfiskeri er igen på vej tilbage som hobby- Skal du med ud at fiske?

I lang tid har den eneste nyhed fra lystfiskerne været, at medlemstallene har været støt faldende, og at det i højere go højere grad blev sandt, at lystfiskere var gamle mænd. Det ved vi sådan set endnu ikke m har ændret sig, men det lader dog til, at det seneste år har lokket væsentligt flere danskere ud til landets mange smukke fiskesteder. I en tid, hvor vi ikke har haft mulighed for at mødes inden døre og mange i forvejen har følt sig indelukket, lader lystfiskeri igen til at have været tillokkende.

Hvor mange førhen bare har set lystfiskeri som en lidt kedelig hobby, er det nu endelig gået op for dem, hvor hyggeligt det kan være at mødes med vennerne med en fiskestang i hånden. Selvom ingen ved, hvorvidt det er en tendens der holder eller hovedet kommer til at kunne bemærkes i tallene, er det altså tydeligt, at lystfiskeri for en gangs skyld er på vej op i den fælles bevidsthed.

Kom i gang nu

Er du en af dem, som det seneste år har fået et godt øje til ideen om lystfiskeri, er det altså bare med at komme i gang, mens der stadig er masser af aktivitet om hobbyen. Det kræver strengt taget bare indkøbet af en fiskestang og en smule andet grej. Kunne du godt tænke dig at begive dig i kast med det lidt mere udfordrende kystfiskeri, kan det desuden være smart at investere i et par waders. Kystfiskeri består nemlig i at tage ud et sted på Danmarks lange kystlinje, træde ud i vandet iført waders og forsøge at fange fisk der.

Bare det faktum, at du er iført waders og står i det brusende vand, giver kystfiskeri et helt nyt fysisk element, som mange finder tiltrængt. Lige meget om du søger fysisk udfordring, en undskyldning for at mødes med vennerne eller en mulighed for bare at slappe af, er lystfiskeri dog en god hobby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *