Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

De kedelige men vigtige faktorer for firmaer

Nu bliver det spændende og du vil komme til at lære noget. Når man har eget firma, så er der enkelte interessante og spændende faktorer, som du bør forholde sig til. Der er dog også en del ting, som de mange selvstændige, syntes og mener er træls at forholde sig til.

Du får lige her en liste med de ting, som det er vigtigt for dig at, at du har helt styr på. Listen er muligvis ikke den største, men anvend for eksempel til at lave din egen oversigt!

Få styr på økonomien

Det kan være et rent helvede, at fumle rundt i regnskabet. Lige på dette punkt kan man finde nogle af dine tætte kunder, der overhovedet ikke har fået betalt deres regning til jer, og så står man og vurderer: Er det her noget med inkasso, hvordan fungerer det nu med varsel om inkasso og er det nemmere bare at finde et professionelt firma til at håndtere inkasso. En af de tidspunkter, hvor du typiske konfronteres med den lige her slags problematikker, det er når man knokler med momsregnskab og årsregnskab. Lige her er det afgørende at have en hensigtsmæssig bogholder og/eller en udmærket revisorvirksomhed. Revision af regnskaber og arbejde med bogholderi er for rigtig mange virksomheder absolut ikke noget man ser frem til. Men det bør laves, og det er endnu en af de vigtige faktorer i din virksomhed, som du skal relatere sig til.

Ansatte skal have det rigtig godt

Noget af det vigitigste som skaber dit foretagende, det er dine ansatte. Hvis man ikke har gode ansatte, så har du ikke en god firma. Der er rigtig mange teknikker til, at udvikle et godt arbejdsmiljø og gøre dine ansatte glade. Gode arbejdsvilkår er både noget der er tilfredsstillende for en positiv selvopfattelse som firmaets ejer, men også godt for din bundlinje. Glade ansatte går som regel længere for at skabe et godt resultat for dig.
Meget vigtig er den tone og adfærd, som du har i relation til de andre i virksomheden! Hvorledes snakker man til dine ansatte, lytter man til dem og griner man af deres vittigheder . Et godt arbejdsmiljø er helt afgørende navnlig i virksomheder med flade strukturer, at der er en god og behagelig omgangstone.
Noget andet er gode fysiske arbejdsbetingelser. Hvis man har ansatte der arbejder udenfor, så sørg for god beklædning til koldt og varmt vejr og stærke beskyttelsesko hvis man er på et risikofyldt job. Hvis man har medarbejdere på kontor, så kan ting som lækre kontorstole (der stadig kan være billige) og moderne hævesænkeborde. Det kan også været lækkert udførte vaser og andet indendørs kunst, og gode kaffemaskiner som Delonghi Magnifica S eller lignende!

Dine samarbejdspartnere er vejen til mere profit!

Generelt så har vi firmaer en tendens til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget virksomheder og alt for lidt mennesker. Hvis vi prøver at bearbejde dem lidt mere som levende mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres verden. Når det bliver køligt udenfor og du ved din indkøbers dreng lige er blevet 1 år, så sender man selvfølgelig et boldbassin, som man har købt gennem en af de andre virksomheder, som du arbejder sammen med!.

Husk alle dine kunder

Kunderne er ikke til for din skyld. Du er til for dine kunders skyld. Det er vigtigt man begriber dette. Uanset om man hjælper kunder med at lave knibeøvelser, systemisk opstilling eller sælger dem tørklæder, så er det samme type issues. Man er til for dem. Det er dig, der bringer værdi til kunden. Hvis man ikke kan opretholde den for forbindelse og relation til kunderne, så har man som firma ikke Nogle få eksistensberettigelse! Derfor er det en god ide at udvikle merværdi til kunderne også når du ikke sælger dem noget. Det kan være at give noget oplysning, som ikke direkte relaterer sig til dit salgsarbejdeeller sende en hilsen på mærkedage! En mail er nok.

Prøv at bruge listen her til at få nogle bedre interne key performance indicators!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *