Back in my day

Et blik tilbage på fortiden

Bag om druen: Pinot noir

Hvis du fra tid til anden har din gang blandt supermarkedets vinhylder eller i en af da mange danske vinforretninger, har du næsten med garanti hørt om pinot noir. Desværre er det også der de fleste danskeres kendskab til pinot noir stopper. Det er ærgerligt, for et kendskab til den vin man drikker, kan have en enorm effekt på, hvor meget man nyder den. Vil du gerne tage dit forbrug af vin til et nyt niveau, ikke nødvendigvis i kvantitet men i kvalitet, så er det at lære og vin og druer et oplagt sted at starte. Desuden er der intet bedre sted at starte end med den klassiske drue pinot noir.

Pinot noir druen kan spores helt tilbage til de franske munke, der metodisk studerede jordtyper, druer og vin, og som utvivlsomt har bøvlet med den ellers usædvanligt tyndhudede pinot noir drue. Grundet den høje alder, er pinot noir også forfader til mange af de andre vindruer, vi i dag kan spotte på supermarkedets hylder.

En populær vin

På trods af alderen er det dog først i de seneste år, at vi for alvor har fået øjnene op for pinot noir. I dag ses det nemlig klart som et kvalitetsstempel, hvis en vin har en overvægt af pinot noir druer. Det skyldes muligvis, at vi er gladere for de lette men smagfulde rødvine end nogensinde før. Hvis du altså til tider ærgrer dig over de tunge og krydrede rødvine, der ofte findes på de danske vinhylder, så er pinot noir den perfekte drue til dig. Dermed ikke sagt, at du ikke kan nyde den til en rød bøf eller anden mad, det er nemlig der pinot noir skinner med sin lette krop og syre, der passer til næsten enhver madret. Prøv bare at smage efter næste gang, du trækker proppen af en flaske med pinot noir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *